Blog - artificiinunta.ro

artificii nunta


Istoria artificiilor


Mulți istorici consideră că artificiile au fost dezvoltate inițial în secolul al II-lea î.Hr. în Liuyangul antic, China. Se crede că primii "petarde" naturale au fost tulpini de bambus care, atunci când aruncate într-un foc, ar exploda cu un breton din cauza supraîncălzirii buzunarelor goale de aer din bambus. Chinezii credeau că acești „petarde” naturale vor împiedica spiritele rele.
Cândva în perioada 600-900 d.Hr., legenda spune că un alchimist chinez a amestecat azotat de potasiu, sulf și cărbune pentru a produce o pulbere neagră și plină - prima „praf de pușcă”. Această pulbere a fost turnată în bețișoare de bambus consacrate (și mai târziu tuburi rigide de hârtie) formând primul artificiu fabricat de om.

Pentru tinerii din Bucuresti, dar si pentru cei din tara, Mariage Fest este locul ideal in care acestia pot gasi toate serviciile necesare pentru nunta lor, dar mai ales LOCATIA DE NUNTA.
Focurile de artificii s-au îndreptat spre Europa în secolul al XIII-lea și până în secolul 15 au fost utilizate pe scară largă pentru festivaluri religioase și divertisment public. Italienii au fost primii europeni care au fabricat artificii, iar conducătorii europeni au fost mai ales pasionați de utilizarea focurilor de artificii pentru a „încânta subiecții lor și pentru a le lumina castelele cu ocazii importante”.

Focuri de artificii în Europa

În timpul Renașterii în Europa, au existat școli de artificii pentru a antrena artiști, iar artificiile au fost populare în Italia. În timpul anilor 1830, italienii au adăugat cantități de metale în amestec pentru a crea afișaje multicolore.
Focurile de artificii erau folosite la sărbătorile publice și la ceremoniile religioase și au devenit deosebit de populare printre conducătorii europeni. Cele mai vechi înregistrate de artificii din Marea Britanie a avut loc pe Henric al VII ziua nuntii lui în 1486. Henric al VII -a fost tatăl mai bine cunoscut Henry VIII.
În Franța, focurile de artificii au făcut parte din afișaj pentru evlavii de la Versailles , în timp ce în Rusia, țarul Petru cel Mare a pus pe ecran un artificiu de cinci ore cu ocazia nașterii fiului său.
Pe 15 mai 1749, Ducele de Richmond al Angliei a pus pe o expoziție de artificii la Whitehall pe râul Thames, în beneficiul regelui George al II-lea pentru a sărbători semnarea tratatului care a marcat sfârșitul Războiului de succesiune austriacă . Pentru această ocazie, compozitorul George Frideric Handel a creat o piesă de muzică însoțită, intitulată „Muzică pentru artificii regali”. Din păcate, unul dintre artificiile a aterizat pe pavilionul care adăpostește restul artificiilor, iar câteva mii de artificii s-au aprins deodată, ucigând trei spectatori.

Lumea Nouă

Căpitanul John Smith a declanșat primele artificii din Colonia Jamestown în 1608.
Pe 4 iulie 1777, focurile de artificii au comemorat prima zi de naștere a Americii. În 1789, inaugurarea lui George Washington a fost însoțită de un spectacol de artificii.
Cu o zi înainte ca Congresul continental să adopte Declarația de Independență, John Adams a scris într-o scrisoare către soția sa: "Ziua va fi cea mai memorabilă din istoria Americii ... Sunt apt să cred că va fi sărbătorită de generațiile succesoare ca fiind marele festival aniversar. Ar trebui să fie solemnizată cu pompă și paradă ... focuri și iluminări [artificii] ... de la un capăt al acestui continent la celălalt, din acest moment înainte pentru totdeauna. "

Artificii de astăzi

Țările din întreaga lume folosesc artificii pentru a sărbători.
Franța oprește focurile de artificii în ajunul Zilei Bastiliei (14 iulie) pentru a comemora atacul Bastiliei în 1789. Ungaria pune focul pe 20 august, în timp ce în India, artificiile fac parte din „festivalul luminilor” ( Diwali ) care apare în octombrie sau noiembrie a fiecărui an.