Blog - artificiinunta.ro

fum greu


Va asteptam Sambata 9 mai 2015, ora 20.00 in Parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle in numar cat mai mare la concertul Andrei cu ocazia Zilei Europei, iar la final un spectaculos piromuzical (foc de artificii cu muzica) cu durata de 10 minute va fi creat special pentru dvs. de artificiinunta.roZiua Europei se serbeaza acum anual pe 9 mai, dupa ce, în aceasta zi din 1950, Robert Schuman punea bazele unei comunitati europene supranationale, ca lectie impusa de ororile a doua razboaie mondiale. Desi la început o comunitate preponderent economica, constructia lui Schuman a creat treptat încredere într-un nou nivel de cooperare, coordonare si reglementare care a stat la baza Uniunii Europene de astazi.
ONGFest este festivalul national al organizatiilor neguvernamentale din România, cel mai de anvergura eveniment al sectorului neguvernamental. În 2015, ONGFest se desfasoara în Parcul Herastrau, între 9 si 10 mai si, mai mult decât oricând, sarbatoreste comunitatile model: comunitatile care reusesc sa se mobilizeze în permanenta pentru schimbare în bine, pentru a se transforma la fel de repede pe cât cresc nevoile membrilor lor. Fie ca este vorba de comunitati locale, comunitati vulnerabile, comunitati de idei sau comunitati europene, reusita lor în a se transforma este sarbatorita la ONGFest 2015.
În 2015, la Bucuresti, Uniunea Europeana si ONG-urile se sarbatoresc împreuna. Constant preocupate de solutii noi pentru implicarea cetateanului în spatiul public, dar si de standarde din ce în ce mai crescute pentru viata cotidiana, eforturile lor se întâlnesc din ce în ce mai des în ultimii ani: drepturile minoritatilor, anti-discriminarea, lupta anti-anticoruptie, libera circulatie, modernizarea administratiei publice sunt doar câteva dintre exemple.

Pe parcursul zilei de sâmbata, reperele sarbatorii din Parcul Herastrau sunt clare:

– Concursuri cu premii permanente la cortul Reprezentantei Comisiei Europene
– Concerte de seara: începând cu ora 20.00, jazz / funk / fusion / afrobeats / drumming cu singura trupa de percutie africana cu influente jazz din România – Ikhaya Band, urmat de un concert Andra
– Foc de artificii, dupa ora 21.00

Festivitatile însa îsi vor asuma o nota realista: atât sâmbata, cât si duminica, vom acorda atentia necesara noilor provocari întâlnite de organizatiile neguvernamentale si implicit, nevoilor grupurilor foarte diverse de cetateni pe care aceste organizatii le reprezinta. La ONGFest 2015, atât sâmbata, cât si duminica, spatiile de dezbateri vor gazdui discutii constructive despre serviciile sociale, noile legi electorale, negocierea TTIP, integrarea persoanelor cu dizabilitati mintale, drepturile femeilor, ale romilor, ale avertizorilor de integritate, dar si ale procurorilor.